Σχετικά με την συνέλευση

Κάθε Σάββατο στις 18:00, Έσπερος, Πλατεία Γεωργίου

(σε περίπτωση βροχής η συνέλευση μεταφέρεται στο παράρτημα)

Email επικοινωνίας: patra.no.oil@gmail.com

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στην Πάτρα μια ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις όχι γιατί δε θέλουμε εξορύξεις στην περιοχή μας αλλά και πουθενά. Επιδιώκουμε έτσι να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας μαζί με όλους/ες όσους/ες λέμε «όχι στις εξορύξεις».

Η συνέλευσή μας αποτελεί μια ανοιχτή διαδικασία χωρίς ιεραρχία όπου η καθεμία και ο καθένας θα μπορεί να εκφράζει την άποψή του ισότιμα χωρίς διαχωρισμούς και η οποία θα συζητά τις κινήσεις και το λόγο που θα παράγει, αδιαμεσολάβητα χωρίς να αναθέτει σε κάποιους «ειδικούς» ή «έμπειρους» να καθορίσουν την τύχη του αγώνα, αλλά αυτοοργανωμένα και σύμφωνα με τις δυνάμεις μας στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές.

Όσοι την απαρτίζουμε θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον άλλο, σε έναν κόσμο που μας θέλει να παλεύουμε για την επιβίωση ως μονάδες. Αλληλέγγυοι και με τους ανθρώπους περιοχών όπου σχεδιάζονται εξορύξεις υδρογονανθράκων, γιατί το ζήτημα δεν είναι να φύγει το πρόβλημα και να πάει αλλού, αλλά να σταματήσει να υπάρχει. Με τρόπο λήψης αποφάσεων τη συνδιαμόρφωση, να αποφασίζουμε δηλαδή, συνθέτοντας όλες τις απόψεις, έτσι ώστε η καθεμία και ο καθένας να βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σ`αυτές.

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: