Μύθος 2: Οι εξορύξεις είναι ασφαλείς, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ατυχήματος

Μύθος 2: Οι εξορύξεις είναι ασφαλείς, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ατυχήματος

Μύθος 2: Οι εξορύξεις είναι ασφαλείς, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ατυχήματος
– Οι πετρελαϊκές εταιρείες δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειατων εξορυκτικών διαδικασιών. Όχι τυχαία, υπάρχουν διάφορα ταμεία με σκοπό την αποζημίωση σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στην θάλασσα, ενώ αποτελεί κοινή πρακτική τους ναεξοικονομούν χρήματα από κρίσιμους τομείς ασφάλειας.
– Στο στάδιο των γεωτρήσεων μελέτη αναφέρει πως από το 2001 μέχρι το 2015 καταγράφηκαν 589 ατυχήματα με διαρροή πετρελαίου, μόνο στις αμερικάνικες θάλασσες.
– Οι πετρελαϊκές έχουν μακρά ιστορία περιστατικών διαρροών, ατυχημάτων, εγκληματικής αμέλειας, υποχρηματοδότησης μέτρων ασφαλείας, διαφθοράς, δωροδοκιών και δε μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη καθώς το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι το κέρδος.
– Μπορεί να προκληθεί ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων όπως έγινε στη μη σεισμογενή περιοχή της Οκλαχόμα καθώς δημιουργούνται ρήγματα στο υπέδαφος.

– Στην Ελλάδα, την 6η πιο σεισμογενή χώρα, όπου οι εξορύξεις θα γίνουν σε πολύ μεγάλα βάθη, η πιθανότητα καταστροφικού ατυχήματος αυξάνεται εκθετικά.
– Ενδεικτικά σε ατύχημα στον κόλπο του Μεξικού σε πολύ μικρότερο βάθος χρειάστηκαν πέντε ολόκληροι μήνες για να σταματήσει η διαρροή ενώ ζώα εξακολουθούν να πεθαίνουν χρόνια μετά εξαιτίας της ρύπανσης.
– Στις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου υπάρχουν υψηλά ποσοστά εργατικών ατυχημάτων. Επίσης το προσωπικό που έχει για χρόνια εργαστεί εκεί συχνά πάσχει από ειδικές παθήσεις.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: