Μύθος 3: Οι εξορύξεις θα φέρουν ανάπτυξη, ευημερία, λεφτά και δουλειές

Μύθος 3: Οι εξορύξεις θα φέρουν ανάπτυξη, ευημερία, λεφτά και δουλειές

Μύθος 3: Οι εξορύξεις θα φέρουν ανάπτυξη, ευημερία, λεφτά και δουλειές
– Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι ελάχιστες, αφού πολλές θα καλυφθούν από ήδη υπάρχον προσωπικό των πετρελαϊκών εταιρειών ενώ όταν οι προκαταρκτικές εργασίες ολοκληρωθούν οι νέοι εργαζόμενοι θα πάνε στα αζήτητα.
– Μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας που υπάρχουν ήδη θα χαθούν, λόγω των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τα αποτελέσματα που αυτές θα επιφέρουν στις υπάρχουσες δραστηριότητες.
– Στην Basilicata της Ιταλίας οι εργαζόμενοι στις εξορύξεις είχαν απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας. Μετά την κατασκευή των υποδομών, η περιοχή υπέστη τεράστια φυσική καταστροφή και υπέφερε από οικονομικό μαρασμό και τελικά τεράστιο ποσοστό κατοίκων μετανάστευσε σε άλλες περιοχές.
– Περιοχές που βάσισαν την οικονομία τους στις εξορύξεις έχουν τους χαμηλότερους δείκτες δημοκρατίας, υγείας, ποιότητας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και τους υψηλότερους σε διαφθορά, ανεργία, φτώχεια, ανισότητες, βία.
– Η πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης λόγω διακρατικών ανταγωνισμών αυξάνεται ραγδαία, όπως μπορεί να φανεί με μια ματιά στο παγκόσμιο χάρτη και τις εμπόλεμες ζώνες. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η αναβάθμιση της βάσης του Άραξου ώστε να μπορεί να «φιλοξενεί» πυρηνικές κεφαλές.
– Τα όποια έσοδα προκύψουν για το κράτος, μέσω της προνομιακής φορολογίας που προβλέπεται για τις πετρελαϊκές, από τα κέρδη που αυτές θα δηλώνουν, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.
– Όταν το κράτος και οι εταιρείες μιλάνε για ανάπτυξη, μιλάνε για την ανάπτυξη των κερδών των πετρελαϊκών, ενώ εμείς θα κληθούμε να ζήσουμε με τις συνέπειες. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ισοδυναμεί μη λεηλασία του φυσικού κόσμου.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: